Steeds meer mensen zijn zich bewust van de schade die onze levensstijl aanbrengt aan het milieu. We hebben bijvoorbeeld allemaal wel het filmpje gezien van een schildpad met een wattenstaafje in zijn neus. Dit dierenleed veroorzaken wij iedere dag opnieuw door wegwerpplastic te gebruiken. Hierbij kan je niet alleen denken aan wattenstaafjes, maar ook aan rietjes, boterhamzakjes en plastic flessen. Om ons plastic gebruik drastisch te verminderen zijn er talloze milieuvriendelijke oplossingen op de markt gebracht. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om jouw badkamer groener te maken door een shampoo bar te gebruiken. Maar hoe gebruik je deze shampoo? Wij leggen het in deze blog graag aan je uit!

 

Shampoo bars zijn anders in gebruik

Met een plasticvrije shampoo maak je eenvoudig de stap naar een duurzamer leven. Toch is het gebruik van zo’n shampoo bar net even anders dan je gewend bent. Het is immers een shampoo in vaste vorm. Om de shampoo bar te kunnen gebruiken, maak je allereerst je haar nat. Wrijf ondertussen de plasticvrije shampoo tussen je handen en breng het schuim aan op je haar. Natuurlijk is het ook mogelijk om de shampoo bar over je natte haar heen te wrijven. Beide methoden werken even goed en is geheel afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt. Wel is het belangrijk om te weten dat een plasticvrije shampoo over het algemeen minder schuimt, maar je haar wordt net zo schoon als met een vloeibare variant.

 

Zorg ervoor dat je de shampoo bar goed bewaart

Is jouw haar weer lekker fris? Dan is het belangrijk dat je de plasticvrije shampoo goed laat drogen op een zeepbakje of in een speciaal blikje. Hiermee voorkom je dat de shampoo bar te nat blijft en daardoor gaat plakken. Dit zeepbakje kan je vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en kleuren krijgen, waardoor het een leuke accessoire is voor op bijvoorbeeld de wasbak. Is jouw shampoo bar door de vele douchebeurten in kleine stukjes veranderd? Kies er dan eens voor om een zeepzakje van biologisch katoen te halen. Hierin stop je eenvoudig alle kleine restjes waarmee je vervolgens je haar nog een paar keer kan wassen. Weggooien is namelijk zonde!

 

Maak jouw badkamer volledig groen

Tegenwoordig gebruiken wij veel verzorgingsproducten in onze badkamer die slecht zijn voor het milieu. Hierbij kan je denken aan deodorant flessen, shampoo flessen en plastic tandenborstel. Al deze producten kunnen nauwelijks gerecycled worden, waardoor ze uiteindelijk in het milieu terechtkomen. Met een shampoo bar verminder je het gebruik van plastic in de badkamer aanzienlijk. Combineer dit eens met een schitterende bamboe tandenborstel en je merkt dat jouw badkamer vrijwel geheel plastic vrij is. Wanneer zet jij je beste beentje voor om het milieu te redden?