Ben jij eigenaar of een beheerder van een cosmetica website? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden om perfect in de behoefte van de klant te kunnen voorzien met als resultaat: een hogere omzet! Gelukkig ben je vandaag bij deze blog belandt na het eindeloos surfen op het internet. In dit artikel behandelen we drie belangrijke punten die zeker niet op jouw website of webshop mogen ontbreken.  

Gebruikerservaring 

Wanneer je naar een winkel gaat om iets te kopen, bekijken of gewoon puur voor advies komt wil je de allerbeste ervaring beleven. Denk aan vriendelijk personeel, overzichtelijke winkel, goede voorwaarden noem maar op. Voor een onlinewinkel geldt in feite hetzelfde, alleen werkt het net een tikkeltje anders. Belangrijke aspecten die invloed hebben op een goede online-gebruikerservaring (UX: user experience) zijn onder andere: goede laadsnelheid van de website, overzichtelijke website, breed aanbod, onderscheidend vermogen, eenvoudig navigatie. Een online shopper is erg kieskeurig. Uit veel cases/onderzoeken is gebleken dat een gebruiker binnen drie tot tien seconden hun aandacht verliest en hierdoor de website verlaat. Om hun aandacht goed vast te houden is het belangrijk om binnen dat tijdsbestek de bezoeker te overtuigen. Dat kan dus onder andere met de opgesomde punten. 

Betaalmethodes 

Naast de genoemde punten om de aandacht van de gebruiker vast te houden, is het aanbieden van diverse betaalmethodes ook zeer belangrijk. Stel je voor je biedt alleen maar IDEAL aan om te betaling af te ronden, dan zet je mensen die met Paypal of Creditcard buitenspel. Dit is erg zonde, zeker als een bezoeker zeer geïnteresseerd is in het aanbod en bereid is een aankoop te doen. Zorg er dus voor dat je voor iedere gebruiker een mogelijkheid biedt te kunnen betalen. Een methode die de laatste jaren erg populair is, is achteraf betalen. Het bedrijf Klarna is hier zeer groot in en wordt gezien als een betrouwbare organisatie. Meer informatie nodig over Klarna achteraf betalen? Klik dan hier: webshop achteraf betalen.  

Verzending 

Hetzelfde geldt voor het bieden van de levering. Hoe beter de leveringsvoorwaarden zijn, hoe eerder de klant bereidt is een aankoop op jouw webshop te doen in plaats van bij de concurrent.