Het gebruik van leer blijft door de jaren heen ontzettend geliefd. Zelfs in de Middeleeuwen werd dit materiaal al gebruikt om boeken, schoenen en accessoires van te maken. Tegenwoordig is dit niet veranderd. Leer is immers voor veel producten te gebruiken. Niet voor niets kun je dit materiaal in de meeste winkels wel krijgen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de tassenwinkels. Ondanks de komst van verschillende synthetische materialen vormt leer nog steeds de standaard. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die leer met zich meebrengt. In deze blog nemen wij vier voordelen onder de loep. Zo weet jij binnenkort waarom leer niet meer weg te denken is uit onze samenleving!

  1. Duurzaamheid

Leer is één van de weinige materialen in de wereld die ontzettend duurzaam is. Dit komt doordat fabrikanten er tegenwoordig voor zorgen dat het beste uit het leer wordt gehaald. Hierbij kan je denken aan een speciale behandeling, waardoor het leer resistenter en duurzamer is. Mede hierdoor heeft leer een hogere prijs. Toch kun je ervan uitgaan dat leren producten jarenlang meegaan en er geweldig blijven uitzien. Dit komt doordat leer zowel soepel als stevig is. Hierdoor zal leer langzamer slijten. Een leren schooltas is dus een goede investering voor de komende jaren.

 

  1. Tijdloos

Het gebruik van leer is al eeuwenoud. Waarschijnlijk heb je tijdens een geschiedenisles wel eens meerdere leren voorwerpen gezien. Dit komt doordat leer vroeger gemakkelijk te krijgen was. Hierdoor was leer samen met wol de standaard. Vandaag de dag zijn er verschillende materialen bijgekomen. Toch blijft leer een tijdloos materiaal. Leer is immers de afgelopen jaren altijd in de mode geweest en straalt echt vakmanschap uit. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken dat jouw leren tas snel uit de mode zal zijn. In de loop der jaren heeft leer zichzelf bewezen als een tijdloos materiaal.

 

  1. Sterk materiaal

Natuurlijk staat leer bekend als een sterk materiaal. Leer is immers bestand tegen droogte en intensief gebruik. Wanneer leer op een speciale manier is behandeld, dan is het zelfs volledig vuurbestendig! Daarnaast heeft leer geen last van huisstofmijt en schimmel. Dit komt doordat leer constant ademt. Hierdoor is dit materiaal perfect om te gebruiken wanneer je last hebt van een huisstofmijtallergie. Laat je per ongeluk spullen zitten in een leren tas? Dat is geen enkel probleem, want leer beschermt jouw spullen tegen schimmels. Leer ademt constant dus schimmels krijgen geen kans om te overleven. Hierdoor is een leren tas ideaal als je regelmatig moet reizen.

 

  1. Milieuvriendelijk

Leer is een natuurlijk product. Hiermee bedoelden wij niet alleen dat het afkomstig is van runderen, maar ook dat er tijdens het produceren geen chemicaliën zijn gebruikt. Het zal dus niet de lucht, rivieren en de bossen vervuilen. Daarnaast is leer volledig biologisch afbreekbaar. Hierdoor brengt het geen schade aan ons milieu. Desondanks is dit materiaal wel met chemische middelen behandeld. Weleens waar een mindere hoeveelheid dan bij de productie van synthetische materialen. Het bezitten van lederwaren is dus zowel milieuvriendelijk als stijlvol. Draag bij aan een beter milieu door synthetische materialen te weren!