Je bent er uit, je gaan schoonheidsspecialist worden! Een enorm leuk beroep waarbij je veel mensen met een lach op hun gezicht de deur uit ziet gaan. Je maakt de klant zijn of haar dag nog extra stukje beter door ze heerlijk te verzorgen terwijl ze zelf lekker ontspannen. Een erg dankbaar beroep met veel creatieve vrijheid en de mogelijkheid om een vaste klantenkring om je heen te bouwen.

Maar wat moet je nou allemaal weten over de opleiding tot schoonheidsspecialist? Je hebt al even gekeken op internet en het aanbod is enorm groot. Bij elke opleiding leer je vaak dezelfde dingen bij andere opleidingsverstrekkers. En wat ga je nu precies allemaal leren? Misschien wil je na de opleiding wel je eigen salon gaan openen. De mogelijkheden zijn eindeloos en we hopen je in dit blog hierbij te gaan helpen.

 

Wat voor soort opleiding

Zoals bij elke andere opleiding, heb je veel keuze in de tijd die je kan stoppen een opleiding. Als je van de middelbare school af komt, kan je makkelijk een voltijd opleiding volgen tot schoonheidsspecialist. Maar als je voltijd werkt en daar naast een opleiding tot schoonheidsspecialist wilt volgen, zal dit toch in de avonduren moeten met minder uren les en meer huiswerk dan een voltijd opleiding. Je kan ook kiezen voor een deeltijd opleiding. Je gaat dan 1 dag naar school en loopt 4 dagen stage in je vakgebied per week. Zo kan je naar school gaan en stage lopen, terwijl je ook nog geld verdient.

Hierna ga je kijken naar welke school bij je past. Hierbij is het belangrijk dat je genoeg informatie inwind voor je je keuze definitief maakt. Ook het financiële plaatje wat aan een opleiding hangt, kan een groot deel van je beslissing beïnvloeden. Verder is het ook belangrijk dat de reis naar de school te overzien is. Zo is de schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam erg populair. Ook de schoonheidsspecialist opleiding Amsterdam is erg populair, omdat het voor veel mensen goed te bereizen valt en de kwaliteit en diversiteit van de opleiding erg hoog is.

 

Wat leer je allemaal?

Je leert veel op de opleiding. Over het algemeen heb je vier onderwerpen die voorbij komen in de opleiding. Dit zijn cosmetische verzorging, lichaamsbehandeling, gelaatsbehandeling en ondernemerschap. Dit laatste is erg handig als je er over na aan het denken bent om je eigen salon te openen of op zzp’er basis te gaan werken. Je leert hier veel dingen over de apparaten die je gebruikt, hoe je klanten werft en hoe je een bedrijfsplan schrijft. Ook leer je hoe je kostenberekeningen maakt en hoe je je administratie op orde hebt.

Hand- nagel- en voetbehandelingen vallen allemaal onder de cosmetische verzorging. Denk hierbij aan handmassages, nagelverzorging en ook het lakken van nagels. Met lichaamsbehandelingen hebben we het over massages, ontharingsmethoden zoals bijvoorbeeld harsen en epileren, maar ook de inrichting van je salon en de daarin aanwezige apparatuur. Met gelaatsbehandelingen hebben we het over alle behandelingen in het gezicht. Denk hierbij aan maskers, ontharing, (permanente) make-up, visagie, wimpers verven en aanbrengen en nog veel meer. Naast dit kan je je nog specialiseren in allerlei subcategorieën. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wilt!