Desinfectie als schoonheidsspecialiste is van groot belang. Je wilt je klanten graag mooi maken en natuurlijk niet besmetten omdat de hygiëne niet op orde is. In dit blog leggen we uit hoe je zo hygiënisch mogelijk kunt werken.

Voor ieders veiligheid

De verspreiding van bacteriën wordt beperkt door hygiënisch werken. Op deze manier wordt de kans dat klanten besmet raken verkleind. En niet alleen voor hen, maar ook voor jezelf is het op peil houden van de hygiëne belangrijk. Online zijn een heleboel schema’s te vinden die je vertellen hoe vaak en met welk middel je de gebruikte instrumenten en de salon het beste kunt desinfecteren. Je hoeft niet voor het duurste te gaan, maar spotgoedkoop is geen aanrader.

Algemene hygiëne

Naast de salon dienen ook de keuken en het toilet netjes gehouden te worden. Denk er ook om dat je de vuilniszakken dagelijks vervangt, want dit gaat snel ruiken. Je loopt een groot risico als je de omgeving en gebruikte materialen niet op de juiste manier ontsmet.

 

Let op een schone omgeving, hier bedoelen we mee:

 

  • Geen vuil of stof op tafel.
  • Handen wassen voordat de behandeling begint.
  • Geen rondslingerende spullen van de vorige klant.

 

De materialen die worden gebruikt:

  • Desinfecteer na elk gebruik de metalen instrumenten.
  • Geef iedere klant een schone handdoek.
  • Vraag na welke hygiëneregels voor vijlen en andere behandelingen er gevolgd moeten worden bij jouw salon.

Hygiëne als schoonheidsspecialiste:

 

  • Elke (werk)dag fris gedoucht en schone kleding, het is altijd handig om een paar t-shirts met je naam en het logo van je bedrijf erop achter de hand te hebben
  • Zorg dat je een verzorgd uiterlijk hebt, hier bedoelen we een schoon en fris gezicht mee. Natuurlijke make-up is prima, breng je haar netjes in model en zorg voor verzorgde handen en nagels.
  • Was je handen als je klant dit ook aan het doen is. En werk hygiënisch

 

Adviezen werkplek

Zorg er altijd voor dat er niet gegeten, gedronken of gerookt wordt op je werkplek. Dit kan namelijk leiden tot gezondheidsproblemen. Bovendien is het tijdens het werk van belang dat je zorgt voor een goede ventilatie. Jij als schoonheidsspecialiste hebt een heel breed beroep. Van visagie tot een bindweefselmassage, het kan allemaal! Hygiënisch werken draagt bij aan een fijne sfeer en zorgt ervoor dat je klanten graag terugkomen. Misschien vertellen ze wel dat ze zo’n positieve ervaring bij je hebben gehad en dit levert weer extra klandizie op.