Van een slechte adem word je niet blij. Het is niet alleen erg onprettig voor jezelf maar je wilt immers ook niet dat andere mensen je adem ruiken. En je zult net zien dat je op een moment waarop je andere mensen ontmoet, die vieze adem krijgt. Zaak dus om er dan zo snel mogelijk wat aan te doen. Er zijn veel verschillende producten te koop waarmee je snel een frisse adem krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale kauwgom, tandpasta, mondgel of mondwater.

Pak altijd de oorzaak van de slechte adem aan

Een vieze adem kan op verschillende plekken in je mond en keel ontstaan maar de oorzaak ligt altijd in de aanwezigheid van slechte bacteriën. Deze ontstaan op plekken waar jij niet goed bij kunt met poetsen en spoelen en doordat de vieze hoopjes stinken, verdwijnt je frisse adem en maakt plaats voor een vieze adem en dito smaak. Het is dus zaak deze bacteriën op de juiste manier aan te pakken en te zorgen dat ze daadwerkelijk wegblijven.

Als amandelsteentjes voor een slechte adem zorgen

Als je je mond reinigt doen veel mensen dat met tandpasta zodat je schone tanden krijgt. Spoelen met mondwater gebeurt ook regelmatig. Prima natuurlijk om het zo te doen maar als je dan niet overal goed bij kunt, bestaat de kans dat je plekken mist en dat zich daar viezigheid ophoopt. Daarop worden dan amandelsteentjes gevormd. Dit zijn stinkende hoopjes die zorgen voor een slechte adem in de mond.

Ga de strijd met de anaerobe bacteriën aan

Zaak dus dat je de amandelsteentjes op de juiste manier aanpakt om weer snel een frisse adem te krijgen. Dit doe je door de bacteriën aan te pakken en ervoor te zorgen dat deze verdwijnen. Pak je het probleem namelijk bij de oorzaak aan, dan is het als eerste verdwenen en voorkom je dat het terugkeert. De bacteriën die ten grondslag liggen aan amandelsteentjes en een slechte adem zijn zogenaamde anaerobe bacteriën. Deze houden van zuurstofarme en niet vochtige plekken dus het is zaak je mond vochtiger te maken zodat ze verdwijnen.

Zorg voor meer zuurstof in mond en keel

Amandelsteentjes kun je daarom op verschillende manieren, met diverse producten, aanpakken. Kies voor een goed mondwater of een spoeling waarmee je de mond en keel hydrateert en waarin zuurstofrijke ingrediënten zitten. Hier houden de bacteriën bepaald niet van en zo zullen ze snel het hazenpad kiezen.