Tegenwoordig zijn trouwringen het zichtbare symbool van eeuwige band en liefde. Een trouwring kopen is daarom een ??beslissing voor het leven die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Over 20 jaar wil je je ringen tenslotte met trots dragen en niet boos zijn dat je destijds te onbezonnen hebt gehandeld. Om je te helpen bij het maken van je keuze hebben we de beste tips, laatste ideeën en trends op een rijtje gezet. Zowel in de winkels als online is er een enorme selectie van enkele tot veelkleurige, met of zonder steen, uitvoerig gegraveerde, gladde of matte trouwringen. Maar zeker met de vele ideeën en plaatjes die op internet te vinden zijn, moet je niet zonder advies. De juweliers weten veel over de eigenschappen, samenstelling en ook wat er in de loop van de tijd met de ringen gebeurt en hoe ze moeten worden verzorgd.

De belangrijkste tips van experts over trouwringen

 • Veelkleurige ringen zijn momenteel vooral in trek, maar dit heeft ook nadelen omdat de verschillende soorten goud anders veranderen. • Door de jaren heen worden matte ringen zachter, gepolijste ringen een beetje doffer.
 • Daarnaast moet je ook letten op het comfort van de trouwringen (ringprofiel), want je draagt ??ze elke dag en ze mogen in diverse alledaagse situaties niet storen of oncomfortabel zijn. Als je veel schrijft of met de hand werkt, gebruik dan een ring met een afgeronde rand.
 • Ringen met stenen en ingewikkeld ontwerp zijn modern en stijlvol, maar praktischer is een eenvoudige trouwring met een memoire ring als stapelring die kan worden verwijderd voor bepaalde situaties of voor op reis. Zo'n stapelring is overigens het ideale ochtendgeschenk.
 • Het meest populaire materiaal voor trouwringen is nog steeds goud. Er is momenteel een toenemende vraag naar wit- en roségoud. Zilver is tijdloos en goedkoop, terwijl goud, palladium en platina zich kenmerken door hun robuustheid. Zilveren ringen of ringen met een hoog goudgehalte zijn zachter en vertonen sneller gebruikssporen. Maar ook hier zijn het fabricageproces en de legering van belang.
 • Oude trouwringen die in de loop van de tijd vrij dun zijn geworden, kunnen ook opnieuw worden verwerkt.
 • De ringen worden zelden geselecteerd bij het eerste consult. Wees dus niet gestrest over uw beslissing. Wel dient u de ringen een paar maanden voor de bruiloft te kopen, minimaal 2 maanden voor de datum. Hierdoor zijn levertijden en eventuele aanpassingen eenvoudig te berekenen.

Ideeën en trends: ongebruikelijke en bijzondere trouwringen

 • Wil je niet zonder een beetje personalisatie, dan zijn partnerringen met gravure of complementaire sieraden geschikt. Dit is vooral voordelig als u het niet eens kunt worden over optica en toch iets gemeen wilt hebben.
 • Ringen waarin de vingerafdruk van de partner aan de buitenkant is verwerkt, zijn populair. Hiervoor zijn meerdere atelierbezoeken nodig, maar je hebt altijd een stukje van je favoriete persoon bij je.
 • Maar het was ongelooflijk dat je zelfs het haar van je partner kunt verwerken tot robijnen of saffieren en ze in de ring kunt laten integreren.
 • De vorm hoeft ook niet altijd rond te zijn. Bijzonder creatief zijn ringen met een ongelijke vorm of een bijzonder patroon aan de buitenkant.
 • Of het nu gaat om het huwelijksgezegde, een insider, bijnaam of de klassieke huwelijksdatum met naam – er zijn geen grenzen aan de gravure.
 • U kunt ook ringen laten maken van FAIREM-goud en diamanten, oftewel van gecontroleerde recycling van goud uit gecertificeerde mijnen, waarin de arbeidsomstandigheden worden gecontroleerd.
 • De nieuwste trend zijn trouwringen van carbon. Het door de mens gemaakte materiaal van koolstofvezels is bijzonder duurzaam en kenmerkt zich door zijn bijzondere kleur: namelijk zwart. Zwarte trouwringen kunnen speciaal zijn, en voor de meeste mensen iets speciaals. Maar koolstof kan ook worden gecombineerd met andere materialen zoals edelmetalen of edelstenen bij de productie van trouwringen.

Trouwkaarten 

Bent u van plan om te trouwen en heeft u al een ring uit kunnen kiezen? Dan is het tijd om te kiezen wat voor trouwkaart je wilt. Een goede trouwkaart is van enorm belang, zo laat u zien hoe u de dag wilt gaan vieren, met een trouwkaart zet je de toon. Er zijn vele kanten waar u op kunt gaan met een trouwkaart. Om goed te voelen bij de trouwkaart van keuze, kunt u uw eigen trouwkaart ontwerpen. Op die manier houdt u het zo persoonlijk mogelijk.