De ultieme verzorging van natuurlijk krullend haar begint bij schone en goed gereinigde krullen. Schoon haar vormt de basis voor een goede routine die goed werkt en optimaal resultaat oplevert. Het kiezen van de juiste shampoo is daarbij erg belangrijk.

In dit artikelen leggen we uit welke shampoos er zijn en welke je het beste kunt gebruiken. Het is wel belangrijk om te vermelden dat ieder type krullen om een eigen routine vraagt. Om tot de juiste routine te komen, en de juiste producten te kiezen ontkom je er niet aan om verschillende producten en routines te testen. Zo ontdek je wat het beste werkt voor jouw krullen.

Het verschil tussen curly girl shampoo en clarifying shampoo

De meest gemaakte fout bij mensen die starten (of bezig zijn) met de curly girl methode is het niet goed reinigen van het haar. Daarom is het goed om te weten wat het verschil is tussen ‘gewone’ CG shampoo en clarifying shampoo.

Clarifying shampoo is sterkere shampoo dat de reguliere shampoos. Clarifying shampoo heeft een krachtigere werking en wordt meestal gebruikt om het haar en goed en diep te reinigen. Daarom is ons (cgproducten.nl) advies om minstens 1 keer in de maand je haar grondig te reinigen met clarifying shampoo. Ook hiervoor geldt, probeer en test wat voor jou het beste werkt!

Clarifying shampoo is o.a. verkrijgbaar van het merk Inashi bij cgproducten.nl. Een ander veel gebruikt reinigingsmiddel is de Apple Cider Vinegar Clarifying Rinse van Creme of Nature.

Goede verzorging

Het kiezen van de juiste shampoo is slechts een onderdeel van een totale routine voor gezonde natuurlijke krullen. Voor een goed optimaal is het gebruik van een masker en conditioner aan te raden.

Zeker wanneer je je haar net grondig hebt gereinigd met clarifying shampoo is het goed om een masker te gebruiken. Na het reinigen kan het het droog en stug aanvoelen. Met een conditioner en masker breng je het haar weer een beetje tot leven en herstel je de balans.