Lang niet iedereen is gezegend met een mooi gebit. Ondanks een goede verzorging kan het namelijk zijn dat er verschillende dingen mis zijn met de tanden en kiezen. Een afspraak bij de tandarts kan jou helpen om ervoor te zorgen dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. Maar wat nou als de schade al zo ver is, dat je het beste over kunt gaan op een gebitsprothese? Je moet dan wel weten wat jou te wachten staat en op welke manier jou dit kan helpen bij een mooier gebit. Lees daarom snel verder en ontdek wat het voor jou kan realiseren.

 

De gebitsprothese voor een stralende lach

Een gebitsprothese is een prothese die in veel verschillende varianten voor komen. Hierdoor is er voor iedereen wel een goede oplossing te vinden voor een schitterend gebit. Dankzij de prothese durf je namelijk weer te lachen en bouw je meer zelfvertrouwen op. De kiezen en tanden die verloren gaan, zorgen namelijk voor een lelijker gebit in jouw ogen. Terwijl het bij veel mensen voorkomt en het dus ook eenvoudig op te lossen is door een tandarts. Wanneer het bij jou het geval is, kan het dus aan te raden zijn om de mogelijkheden te bespreken.

 

De verschillende vormen uitgelegd

Er zijn dus verschillende vormen van deze prothese. Wanneer je na een ongeluk enkele tanden en kiezen om door een tandarts in Den Haag een gedeeltelijke prothese aan te brengen. Zo zie je binnen een korte tijd niets meer van de missende tanden. Ook een plaat- of frame prothese kunnen een oplossing zijn. Wanneer je al jouw tanden moet laten trekken is een kunstgebit weer een goede oplossing. Deze wordt altijd aan jouw natuurlijke gebit aangepast, waardoor de buitenwereld er niets van gaat merken.

 

Het onderhoud van de prothese

Een gebitsprothese moet ook vaak onderhouden worden. Ook hieraan kunnen namelijk dingen mis zijn. De tandarts helpt jou daarom bij het onderhoud, zodat jouw gebit er weer als nieuw uit komt te zien. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar het noodzakelijke onderhoud, maar ook naar wat jij wilt. Uiteindelijk gaat het er immers om dat jij weer durft te lachen. Met een prothese hoef je je ook helemaal niet te schamen. Jouw gebit ziet er immers weer goed uit. De mogelijkheden kunnen ook bij het onderhoud weer besproken worden, waardoor je zeker weet dat alles goed gaat verlopen.

 

Met behulp van advies van tandartsen

Een schitterend gebit krijg je dus niet alleen met jouw eigen tanden, maar ook met de andere oplossingen. Hoewel jij wellicht in eerste instantie niet verzekerd bent van de beste tanden kun je er wel voor zorgen dat je uiteindelijk mooie tanden hebt. Je kunt met behulp van de tandarts altijd het resultaat behalen waar jij tevreden mee gaat zijn. Uiteindelijk gaat het immers om jouw gebit en hoe jij het meeste zelfvertrouwen gaat krijgen. Zorg er daarom voor dat je de adviezen opvraagt bij jouw tandarts en weet wat jou te wachten staat.