Het is wetenschappelijk bewezen dat met jezelf spelen hartstikke gezond is. Of je nu wel of geen relatie hebt, van een goed potje soloseks is nog nooit iemand slechter in bed geworden. Masturberen is daarnaast ook hartstikke leerzaam, omdat je je eigen lichaam er beter door leert kennen. En de hand aan jezelf slaan is de ideale manier om een nieuw speeltje uit de sexshop uit te proberen. Want met jezelf durf je beter je grenzen op te zoeken en aan te geven dan met je partner. Anale seks is niet voor iedereen weggelegd, en eigenlijk iets wat je eerst rustig met jezelf moet uitproberen. Is het voor jou al tijd om een anaaldildo te kopen?

Je eerste anaaldildo kopen doe je niet zomaar

Je eerste anaaldildo gaat je misschien wel je eerste anale ervaring ooit geven. In dat geval: wacht nog maar even met je anaaldildo. Gebruik ook zeker niet je gewone dildo. Het allerbelangrijkst is dat het voor jou een fijne ervaring wordt, en anale seks met je niet onderschatten. Begin eerst eens met je vinger (of die van je partner) en zorg ervoor dat de boel voldoende nat is. Als het prettig voelt, kun je steeds een stapje verder gaan. Je eerste anaaldildo is daarom het beste een anaaldildo met een smalle kop. De lengte maakt niet veel uit, je hoeft hem immers niet helemaal in te brengen.

Volop genieten met je kont

Als je gewend bent aan anale penetratie kun je overstappen op een dikkere anaaldildo. Ook kun je in plaats van een siliconen anaaldildo kiezen voor wat ruiger werk qua materiaal, denk aan een anaaldildo van glas of staal. Ook een anaaldildo die een smalle kop heeft en naar de basis te breder wordt kan heerlijk zijn om zelf mee te experimenteren. Na een tijdje wil je partner misschien ook wel met je anaaldildo meespelen, terwijl hij je vaginaal penetreert, of jou zelf anaal verwennen met zijn penis. Dan weet jij wat je lekker vindt en kun je er optimaal van genieten, alleen of samen. Waar een potje met jezelf spelen al niet goed voor is!