De huid is ons grootste orgaan, huidverzorging is dus van groot belang. De voornaamste taak van onze huid is het beschermen hiervan.  Stoffen, micro-organismen en externe factoren worden elke dag aan ons voorgesteld. Denk aan UV-stralen en nog veel meer dat we niet zien. Daarna zien en voelen we de impact. Heeft je ooit verstopte poriën gehad? Of ouderdomspigmentatie of verkleuringen in je huid ervaren? Of denk huidverbranding door de zon. Dit laatste kan ook zeer ernstige gevolgen hebben zoals melanomen. Melanomen zijn een zeer gevaarlijke vorm van kanker. Op je gezicht en hoofdhuid, waar de zon het meest wordt ontvangen, zijn de frequente gebieden voor de melanomen te vinden.

 

Huidverzorging en huidverbetering: wat is het verschil?

Huidverbetering en huidverzorging worden vaak in dezelfde adem genoemd. Dit is echter niet helemaal correct. Je vult de tekortkomingen in je huid op met huidverzorging. Bijvoorbeeld: Je brengt een crème aan omdat je huid droog aanvoelt, en de huid voelt hierdoor beter aan. Huidverbetering gaat nóg een stap verder dan dat.

 

Huidverzorging

De epidermis, de dermis en de onderhuidse laag zijn de drie primaire lagen van de huid. Elke huidlaag heeft zijn unieke functie en bestaat uit meerdere lagen. Elke laag van de huid heeft zijn eigen voeding nodig. Alleen de bovenste opperhuid laag wordt met huidverzorging behandeld. Je zuivert de huid en brengt gedurende de nacht een dag- en een crème aan.  Door de huidverzorging zwellen de dode huidcellen van de hogere hierdoor een beetje op en wordt de huid soepeler en zachter.

 

Huidverbetering

Je zult verschillende items moeten gebruiken die dieper in je huid doordringen als je je huid echt wilt verbeteren en/of revitaliseren. Producten die meer doen dan alleen je huid verzorgen. In deze situatie willen we de huid wat harder laten werken en de tekortkomingen vergroten. Om je huid koel te houden, activeer je bijvoorbeeld celdeling door gebruik te maken van peptiden. Je huid wordt door deze peptiden gecombineerd met een hoge dosis andere werkzame stoffen, gewekt waardoor de huid zelf weer goed kan functioneren. Dit verbetert de huid van binnen en maakt je huid egaler en zelfs gladder. Het voordeel van het verbeteren van de huid is dat we de handrem op de huidveroudering leggen.