Op het moment dat je merkt dat je huidstructuur niet meer de beste is door ouderdom, acne of dergelijke, is het een mogelijkheid om een TCA-peeling te laten doen. Dit is een chemische peeling die je huid herstelt waardoor je weer een frisse uitstraling krijgt. Wil je meer weten over de TCA-peeling? Lees dan verder.  

Wat is TCA peel? 

Een TCA (trichloorazijnzuur) peeling is een chemische peeling die je kunt laten doen wanneer je last hebt van een onzuivere huid. Hierbij wordt een laag van je huid verwijderd. De dikte van de laag bepaald de diepte van de peeling. Je hebt drie verschillende dieptes: een oppervlakkige peeling, die de dode huidcellen verwijderd, een mediumdiepe peeling, die de bovenste laag van de lederhuid bereikt en een diepe peeling, die ook de onderste laag van de lederhuid bereikt. Dieper is echter niet gelijk beter: je huidconditie bepaald hoe diep de peeling kan gaan.  

Wanneer kun je een TCA peel laten doen? 

Je kunt om verschillende redenen voor een TCA-peel kiezen. Wanneer je ouder aan het worden bent en je huid begint met verrimpelen, kan een TCA-peel helpen met je huid weer strakker en jonger te maken. Een TCA-peel kan ook helpen bij het verminderen van zonbeschadiging en acne/onzuiverheden op de huid.  

Wat gebeurt er na de TCA peel 

De pijnloze behandeling duurt slechts 20 minuten in een skinclinic, waarna het ongeveer een week duurt om te herstellen van de TCA peel. De peeling begint na de derde dag van de behandeling. Belangrijk om te weten is dat je niet aan de velletjes moet gaan trekken, dit vergroot de kans op littekens. Wel is het handig om een vette crème te gebruiken om uitdroging van de huid tegen te gaan. Na een week is de peeling voltooid. Om pigmentvlekken te voorkomen moet in de eerste drie maanden een zonnebrandcrème gebruiken. Zo krijg je uiteindelijk het beste resultaat en is de huid zichtbaar en voelbaar jonger en gezonder.